Student Portal

Ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες μας είπαν...

Από το 2010 έως σήμερα, είχαμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο BCA, μερικούς από τους πιο διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, επιτυχημένους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, ανάμεσα τους και πολλούς αποφοίτους του BCA, ως ομιλητές στο ετήσιο πρόγραμμα ομιλιών-σεμιναρίων. Κάθε φορά οι ομιλητές γοήτευαν τη φαντασία μας, εμπλούτιζαν τις γνώσεις μας και μοιράζονταν μαζί μας τις δικές τους σκέψεις και πιστεύω. Μας ενέπνευσαν να συνεχίζουμε με την ίδια εμμονή στην ποιότητα, να ονειρευόμαστε και να στοχεύουμε ψηλά. Σας παραθέτουμε μερικά από αυτά που είπαν...

Peter Economides, Brand Strategist

«Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να είσαι Έλληνας.» «Ο μεγαλύτερος εχθρός στην επιτυχία είναι η ηττοπάθεια και η αδράνεια.» «Το κολλέγιο που σπουδάζετε σας δίνει όλα τα εφόδια που χρειάζεται για μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Σε σας εναπόκειται να τα αξιοποιήσετε.»

Ομιλία στο Crowne Plaza, 12/1/2012

Γεώργιος Δρακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Tourism Generis, Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), τέως Γενικός Διευθυντής Σ.Ε.Τ.Ε

«Μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού παίζει ο ανθρώπινος παράγοντας, αυτός ο ανθρώπινος παράγοντας τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί γεγονός που οφείλεται στην τουριστική εκπαίδευση την οποία θεωρώ απαραίτητη για κάθε εργαζόμενο στην τουριστική βιομηχανία»

Ομιλία στο BCA, 1/11/2013

Θάνος Βερέμης, Καθηγητής - Ιστορικός

«Η συνέχεια ενός λαού δεν εξαρτάται από το αίμα που ρέει στις φλέβες του, αλλά από τη συνέχεια τριών βασικών στοιχείων της ζωής που είναι: η θρησκεία η γλώσσα και η εκπαίδευση.»

Ομιλία στο BCA, 12/2/2014

Μάρθα Μυλωνά, Πρόεδρος Σ.Δ.Α.Δ.Ε - HR Director DDB

«Ο ρόλος και η σημασία της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού στις επιχειρήσεις γίνεται όλο και πιο σημαντικός τα τελευταία χρόνια. Κατά συνέπεια η εξειδίκευση στην εκπαίδευση είναι απαραίτητη.»

Ομιλία στο BCA, 26/2/2014

Γιώργος Παπανικολάου, Πρώην Ευρωβουλευτής –Δήμαρχος Γλυφάδας

«Οι δυνατότητες που η Ευρωπαϊκή Ένωσης παρέχει για την επιχειρηματικότητα των νέων,  είναι πολύ μεγάλες αλλά δυστυχώς στη χώρα μας η αυξημένη γραφειοκρατία δεν επιτρέπει τη μέγιστη αξιοποίηση τους. Αναμφισβήτητα  οι σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι ένα πολύ μεγάλο εφόδιο για τους νέους να αρπάξουν αυτές τις ευκαιρίες.»

Ομιλία στο BCA, 27/2/2014

Κωνσταντίνος Πιπιλής, Διευθύνων Σύμβουλος EVOMAT, Aπόφοιτος BCA

«Παρόλα τα χρόνια της κρίσης πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία, δημιουργικότητα και συνέχεια. Η οικονομία κάνει κύκλους […] οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μπούμε στην αγορά και να αρπάξουμε την ευκαιρία- γιατί πάντα υπάρχουν ευκαιρίες.»

Ομιλία στο BCA, 16/1/2015

Σίλας Σεραφείμ Stand Up Comedian

«Από το κοινό που βλέπω μπροστά μου και από τις ερωτήσεις που υποβάλλεται σχετικά με το bullying (εκφοβισμό) στο χώρο της εκπαίδευσης διαπιστώνω το άριστο κλίμα που υπάρχει στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του BCA»

Ομιλία στο BCA, 19/2/2015

Νίκος Βερνίκος, Εφοπλιστής-Πρόεδρος International Chamber of Commerce

«Στις ναυτιλιακές σπουδές το BCA, έχει έμπρακτα αποδείξει από την απορροφητικότητα σε εργασιακές θέσεις των αποφοίτων του, την πολύ καλή δουλειά που κάνει. Εγώ προσωπικά έχω τα τελευταία χρόνια αρκετούς απόφοιτους από το BCA στη δουλειά μου και είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή τους.»

Ομιλία στο BCA, 11/3/2015

Μάκης Ν. Φωκάς Πρώην Πρόεδρος Διοικούσης Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Πρώην Μέλος Ανωτάτου Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Κράτους για τον Τουρισμό, Σύμβουλος Διοίκησης BCA

«Με εμπειρία μεγαλύτερη από 50 χρόνια στον τουριστικό κλάδο τον οποίο υπηρέτησα από διάφορα μετερίζια μπορώ να σας διαβεβαιώσω για την αναγκαιότητα της τουριστικής εκπαίδευσης και να επισημάνω ότι στο BCA, εκτός από τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, οι σπουδαστές αποκτούν «τουριστική συνείδηση» και μαθαίνουν το «χαμόγελο» στοιχεία απαραίτητα για όλα τα αυριανά στελέχη του τουριστικού κλάδου.»

Ομιλία στο BCA, 3/3/2011

Τάκης Θεοχαράκης, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Θεοχαράκη

«Πρέπει να συγχαρώ τη Διοίκηση και όλο το προσωπικό του BCA, για την καλή δουλειά που γίνεται στο κολλέγιο με γνώμονα όχι μόνο την επιστημονική κατάρτιση αλλά και τον εμπλουτισμό των σπουδών με ευρύτερη εγκυκλοπαιδική γνώση.» 

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του BCA, 12/5/2015

Άρης Κεφαλογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος ΓΑΙΑ

«Η εμπειρία μου στο κόσμο των εξαγωγών μου επιτρέπει να επισημάνω, την αναγκαιότητα των εξειδικευμένων σπουδών στο χώρο του μάρκετινγκ που παίζει τεράστιο ρόλο στην προώθηση των προϊόντων. Εσείς που σπουδάζετε στο BCA, σε αυτόν τον τομέα, αρπάξτε την ευκαιρία ώστε στη μετέπειτα επαγγελματική σας ζωή να έχετε ένα εφόδιο μέσα στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που θα κινείστε.»

Ομιλία στο BCA, 8/2/2012  

Ειρήνη Νικολαϊδου, Σύμβουλος Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Επικοινωνίας, Απόφοιτος BCA

«Το BCA για μένα υπήρξε στα 19 μου μία φωλιά και μία μεγάλη αγκαλιά» [….] «Και πιο μετά ένα κρυφό σχολειό στα 45 μου, ήταν πάντα ένα λιμάνι ασφαλές γεμάτο κρυμμένους θησαυρούς, ήταν κάτι πολύ γνώριμο κάτι πολύ γνωστό [..] Ήταν ένα διαβατήριο για πολλές και άλλες πολιτείες [..] μία διέξοδος με πολλές ευκαιρίες»

Ομιλία στο BCA, 18/2/2015 

Βαγγέλης Βερτόπουλος, Athlete’s Psychological Coaching , Απόφοιτος BCA

«Κατέληξα στις σπουδές της ψυχολογίας μετά από αλλαγή πορείας στη ζωή μου..έλεγα πρέπει να βρω τι μου αρέσει να κάνω και τι μπορώ να κάνω καλά γιατί χρειάζονται και τα δύο.»

Ομιλία στο BCA, 11/5/2015

Νικόλαος Κονταράτος Ιδρυτής εταιρείας «Happy Deals»- Ιδρυτής Μ.Κ.Ο καινοτόμας πλατφόρμας L.A.V.E you ( Live a Volunteer Experience), Παλιός σπουδαστής BCA

«Από μικρός με συνοδεύουν δύο έννοιες: η μία είναι ελευθερία και η άλλη ανεξαρτησία. Ελευθερία για μένα σημαίνει να μπορώ να ζω και να εκφράζομαι με τον τρόπο που εγώ θέλω και ανεξαρτησία (να ζω και να εκφράζομαι) ελεύθερα χωρίς να έχω κανενός είδος εξάρτηση. Μετά τις σπουδές μου στο BCA αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό από το να γίνω ελεύθερος επαγγελματίας-επιχειρηματίας.» 

Ομιλία στο BCA, 7/5/2015

Νότης Μαρτάκης, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος ομίλου εταιριών MTC, πρώην Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), πρώην Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή

«(Οι σπουδαστές του BCA) Έχουν κάνει μια σωστή επιλογή και επενδύουν σε γνώσεις που μελλοντικά θα τους φανούν χρήσιμες. Απλά επειδή κάθε ξεκίνημα είναι δύσκολο, θα τους έλεγα να μην τους τρομάζει η αρχή, αλλά να τους γοητεύει το τέλος»

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε εκπρόσωπο του BCA,  Μάρτιος 2016

Γιάννης Τσίχλης, Διευθυντής Μάρκετινγκ Grek Hotel

«Το brand name του BCA είναι από τα καλύτερα μεταξύ των καλυτέρων κολλεγίων που δραστηριοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο, και οι απόφοιτοι είναι περιζήτητοι από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.»

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση του BCA, Απρίλιος 2016